Botips

Här delar vi med oss av tips som kan förenkla ditt boende och sänka ditt hushålls kostnader.

Avfall

På sidan Avfall ser du var du ska lämna vilket avfall, inklusive var du kan lämna grovsopor, batterier m.m.

Slipp adresserad direktreklam

Även om din postbox visar ”Ingen reklam tack” kan du få s.k. personadresserad direktreklam. För att slippa sådan reklam kan du registrera en spärr hos:

Elektricitet

Även om Vattenfall är föreningens elnätsföretag så kan du byta din elleverantör för att potentiellt sänka din elräkning.
Jämför elleverantörer på oberoende Elpriskollen.se.

Försäkringar

Jämför hemförsäkring, bilförsäkring, hundförsäkring och kattförsäkring för att se om du kan få en likvärdig eller bättre försäkring till lägre pris. Allt på den oberoende sidan Konsumenternas.

Bilkostnader

På oberoende Bilsvar.se kan du jämföra olika bilmodeller avseende ekonomi, miljö, säkerhet och teknik. Det kan vara värt att titta på om du funderar på att byta bilmodell eller skaffa bil. Jämför också bilförsäkringar.

Bolån

Jämför boräntor på den oberoende sidan Konsumenternas. Se om du kan spara pengar genom att flytta ditt bostadslån eller pruta ner räntan hos din befintliga bank.

Andra lån och krediter

För de som har flera krediter med höga räntor har det blivit populärt att försöka samla dem i ett enda större lån. Läs om samlingslån på oberoende Konsumenternas för att se vad du borde tänka på om du överväger ett samlingslån.