Nycklar, porttelefon och post

Nycklar och nyckelbrickor

Med varje lägenhet har det ursprungligen medföljt fyra bostadsnycklar märkta 1-4. Bostadsnycklar går förutom till lägenhetsdörren även till entréer samt postboxar.

Det har även ursprungligen medföljt fyra nyckelbrickor (”taggar”) märkta 1-4 som kan läggas mot en elektronisk sensor för att låsa upp dörrar. Nyckelbrickorna används till entréer, på husväggarna intill sopnedkasten för att låsa upp dessa, samt för åtkomst till allmänna utrymmen som cykelrum, miljörum och förråd.

Inför lägenhetsköp bör köparen kontrollera med säljaren att samtliga nycklar och nyckelbrickor som finns till lägenheten kommer att överlämnas. Får du inte tillgång till samtliga bostadsnycklar bör du se till att det genomförs ett låsbyte för lägenheten. Låsbyte ska endast ske med styrelsens godkännande och utsedd leverantör, kontakta därför föreningens styrelse för detta. Låsbyte bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Kontakta även föreningens styrelse vid förlust av nyckelbrickor så att dessa snarast kan blockeras. Vill du även beställa en ny nyckelbricka tas det ut en avgift på 200 kr per nyckelbricka.

Till ditt förråd rekommenderar vi att du skaffar ett hänglås alternativt ett cykelbygellås eller liknande. Ta väl hand om lås, gångjärn och hänglås med råden i denna underhållsguide.

Porttelefon

Varje entré har en porttelefon som kan kopplas till den boendes telefon. När du blir uppringd kan du öppna porten genom att trycka 5. Om du inte redan är tillagd men önskar att bli det eller vill ändra namn eller telefonnummer, vänligen använd kontaktformuläret.

Föreningen använder inte portkod.

Post

Posten levereras till din postbox i husets entré. Prenumererar du på en morgontidning levereras den till tidningshållaren utanför din lägenhetsdörr. Skulle du vara bortrest bör du avbeställa tidningen under tiden eller be din granne att ta hand om den.